BMW 523iA 1997

 Tämä tuli ostettua ihan ehjänä vuonna 2004, mutta silti tässä oli auto minun makuun:

-Sisustassa jalopuuta ja penkit sekä sivuverhoilut mukavan pehmeää nahkaa, muutoinkin koko sisustasta näkyy heti korkea laatu ja viimeistelytaso. Ja nahkasisustushan on tehty kovaa käyttöä ajatelleen, eikös vain? Tässäkin kulki näppärästi kaikenlaista tavaraa kuten painekyllästettyä lankkua ja lautaa kun vain työnsi niput suksiluukusta sisään :-)

-Automaattivaihteet, se ainoa oikea vaihteisto arkiseen käyttöautoon,

(Hupaisaa kun jotkut ottavat manuaalivaihteisen sen vuoksi että joku niistä kiihtyy arvojen mukaan jopa sekunnin nopeammin 0-100 km/h.
Käytännössä kuitenkin automaatilla voi ottaa mukavan asennon nahkapenkillä, pitää ratista parilla sormella, painaa vain kaasun pohjaan ja hups, 100km/h on saavutettu.
Tähän pystyy kuka tahansa ja auton kiihtyvyys on aina kaikkien käytettävissä mukavan leppoisasti :-)
Entäs nämä jotka valitsevat sen hyödyttömän kepin jota joutuu yhtenään vääntelemään?
Heidän pitää kiihdyttäessä seurata koska on tarkalleen ideaalisin kierrosluku saavutettu ja vaihtamaan salamannopeasti suurempi vaihde, kaikkien päät vaan heiluu aina vaihtokohdissa ja eteneminen on yhtä riuhtomista.
Jos epäonnistut kierrosluvussa tai vaihtamisen nopeudessa niin et ole edes sekunnin päässä siitä ilmoitetusta 0-100km/ kiihtyvyydestä, joten se siitä sekunnista :-)
Entäpä liikennevalolähdöt, kun etummaisena on automaattivaihteinen auto niin pienellä varpaan liikkeellä se on jo saavuttanut suurimman sallitun nopeuden kun muut takana vasta ovat tekemässä liikkeellelähtöä :-)     ) 

...vakionopeudensäätö, automaattisesti käynnistyvät ja nopeutta säätävät pyyhkimet, automaattinen ilmastointi: näpyttelet sisälämmöksi 22 astetta ja lämpö pysyy siinä automaattisesti kesät talvet,airbageja, luistonesto ja ABSit estää renkaiden tahattoman lipsumisen, jne jne jne... tästä ei autolla ajaminen tule mukavammaksi. Silti tämänikäinen oli vain käytetyn nissanin hintainen, ja sehän sopii Tee Se Itse- miehelle joka harrastaa mieluummin mielenkiintoisia autoja kuin vuosimallia...

Talvikuva 1 ja 2

Sisäkuva 1 ja 2 ja 3

Kesäkuva 

Pikainfo: BMW 523i automaatti, moottori 6 syl 2,5 litraa 170hv ,0-100km/h  9.6 s, huippunopeus 226 km/h