BMW 323i vm.1981

Pikainfo: BMW 323i, korimalli E21, 6-syl. tilavuus 2.3 litraa, 143 hv,huippunopeus 190 km/h, valmistusvuodet 11/1977-10/1982

Vuonna 1988 ostin nipun tehdasuusia BMW koreja, 3kpl E21 323i ja 1 kpl E28. 
Elettiin aikakautta ennen internettiä ja ilmoita ilmaiseksi lehtiä joten näitä myytiin sen ajan suosituimmalla kauppapalstalla, Helsingin Sanomissa. Ilmoitus toistui monta kertaa ainakin kolme kuukautta kunnes päätin käydä katsomassa Hyrylän teollisuusalueella mistä on kyse. Ja pitihän ne ostaa, kun nehän oli juuri passeleita Tee Se Itse- miehelle, täysin tyhjiä pohjamaalissa olevia koreja joissa oli tarrat: Original BMW Teile.

Huhu tästä kaupastani oli kiirinyt sillä vähän tuon jälkeen sain puhelinsoiton jostakin autokorjaamosta että heille on tuotu ympäriajettu 323i joka tarvitsisi uuden korin, myisinkö sellaisen. Sanoin että en myy kun hankin ne omaa käyttöä varten, tai myyn mutta hinnalla jolla tuskin haluatte ostaa, vaan myykää te se 323i minulle... Sieltä päästä todettiin että tuolla hintapyynnölläni ei tosiaan kannata ostaa ja että siinä tapauksessa vakuutusyhtiö lunastaa sen 323i:n.
Sitten alkoi viikkojen kyttäys Autovahinkokeskuksella (huom. ei silloin ollut nykyajan tietokonepalveluita eikä internettejä), eräällä käynnillä se sitten oli myyntihallissa, ei muuta kuin rahat tiskiin ja tämä huolellisesti katon kautta ympäri pyöritelty 7 vuotias 323i vuosimallia –81 (VMH-366) siirtyi uuteen vuokratalliini Kannelmäkeen.
Mittarissa 100 000 km, konekin osoittautui aivan ehjäksi joten vain venttiilien hionta ja tiivisteiden vaihto tuli sille tehtyä.
Kuva 1: Oli tainnut kolahdella ennenkin sillä etuspoilerin jämien alla oli jäännökset toisestakin muovisesta spoilerista. Konepelti ja etulokarit oli säilyneet käyttökelpoisen ehjänä. Penkit harmaata nahkaa ja ehjät. Mutta ovipahvit... ruskeaa karvaa... liimattu alkuperäisten kangas/keinonahka ovipahvien päälle joista reunat leikelty pilalle jotta tämä kaunis :( karva saatu siistimmin...
Kuva 2. Kevyt kenttäihme... kaikki takalasit lentäneet irti ehjinä. Katon kokoinen kattoluukun runkorakenne puolestaan oli käyttökelvottomaksi vääntynyt. Auton pohjakin oli kasassa kattotolppien alapäistä.
Kuva 3: Tässä oli muistaakseni merkiltään joku kalliimman puoleinen korisarja, nyt puolet siitä palasina.
Kuva 4: lommo tai jotain...

Kasaus oli helppoa, auton maalautin peltivalmiina sisältä ja ulkoa, sitten ruuvailin muut osat kiinni, ruostesuojaus teetettiin liikkeessä, katsastettiin ja sai kilvet BMB-315.
Tehdasuuteen koriin oli kiva ruuvailla osia, takana alhaalla keskellä oranssi tarra jossa teksti: Original BMW teile
Kuskinovikin oli säilynyt näin ehjänä, vain karmi vääntynyt ja sen oikaisemalla ovi oli täysin käyttökelpoinen.
Maalaukseen lähdössä, Saksan autoista tarvittiin vain takaluukun kansi ja pelkääjän ovi, muut luukut oli säilynyt ehjänä ympäriajossa.

Kun uusi varaosa tulee vaihdetuksi niin vanhan saa heittää pois.

Mustahan siitä tuli, tässä auto kymmenkunta vuotta myöhemmässä kunnossaan vuonna 1999.

E21 tietoa