BMW 320 vm.1979

Pikainfo: BMW 320, korimalli E21, 6-syl. tilavuus 2.0 litraa, 122 hv, kiihtyvyys 10 s, huippunopeus 180 km/h, valmistusvuodet 1977-1982

 

Kesällä 1990 oli Autovahinkokeskukselle päätynyt kutoskoneinen –79 320 (Ex HLM-420) josta raggarit oli vetänyt kaikki lasit sisään ja murjoneet kuskin oven etulokariin kiinni. Noita ja pikkuruostetta lukuunottamatta oli muutoin ehjä ja kolhuton ja hinta kohdallaan joten siitä projekti kotiin. Autovahinkokeskuksen hinta on silloin kohdallaan kun voi olla varma että vastaavan ehjän hankintaan verrattuna ei jää tappiolle vaikka joutuisi koneenkin vaihtamaan sillä koneen ja tekniikan kunnosta näissä ei ole mitään takeita. Jonkinverran ostokokemusta oli karttunut sillä tämä oli viides Autovahinkokeskuksesta ostamani ja uudelleen kilpiin saattamani auto.
Helppo projekti mutta 90-luvun alku alkoi olla niin täynnä muuta puuhaa että tallille ehti aina vain harvemmin ja harvemmin, tämän auton rekisteröin vasta –92 (FAG-565). Noihin aikoihin tuli myös mieleen että kaiken irtisaativissa olevan rahanhan voisi mieluiten sijoittaa asuntoon ja autoksi kyllä kelpaa mainiosti joku vanha halpa BMW...  Joten tämä jäikin vuodeksi – pariksi käyttöautoksi. Kuviakaan tästä ei paljoa löytynyt, mutta sentään johonkin kuvaan sekin oli puolivahingossa päätynyt.
Tässä mallissa on nelikurkkuinen kaasutin ja vahvasti painui mieleen kun ajattelin huoltaa sen korjaussarjalla ja samalla kysyin VEHOlta paljonko maksaisi ihan uusi kaasutin: 12000mk kuului tiskin takaa tuomio, jäi ostamatta...

Ja jotenkin ne harvat 323i mallin omistajatkin tuntui hallitsevan autonsa aina vain paremmin, koska Autovahinkokeskuksessa ei ollut pariin vuoteen näkynyt yhtään koriltaan entiseksi rutattua yksilöä. Poikkeavan kiinnostava mahdollisimman uusi 320i olisi ollut kakkosvaihtoehto mutta eipä sellaistakaan erityisen sytyttävää yksilöä ollut näkynyt. Niimpä laitoin sen viimeisen tehdasuuden 323i korin myyntiin ja sen osti henkilö jolta ensimmäistä kertaa kuulin sellaisesta kerhosta kuin BMW-kerho, myöhemmin tämä kerho on tullut hyvin tutuksi. Ja päinvastoin.
Korikauppaan sovittiin kuuluvaksi ”konsultointia” ja rakentelupaikka tallistani korinvaihdon ajaksi hänen 323i:hin, sivusta seurailin kuinka siitä tulikin todella huolella rakennettu auto.
Tallissani oli nyt reilusti tilaa sillä olin luopunut Kannelmäen Tanotorventien tallista (750mk/kk) ja vuokrannut Nummelan kupeesta Ojakkalasta kolme kertaa suuremman tallin (500mk/kk).
Kuva 1: 320 –79 Ojakkalan tallissa, ovi ja lokasuoja vaihdettuna.
Kuva 2: Kaikki lasit hajoitettu.
Kuva 3: Säikähdin ihan että onko minulla ollut auto jossa on kumilärpäkkeitä tai siiventynkiä takaluukun päällä, mutta ei onneksi, auto olikin tässä kuvassa vielä ennen maalausta ja tuo varuste oli vielä poistamatta. Korisarjoja voi olla mutta takaspoilerit on ylijärkyttäviä keksintöjä, siinä menee raja :) Sisusta ja penkit vaihdettu mustiin ja takaniskatuet tietysti lisätty.
Kuva 4: Talviauto Pellavakasken parkkipaikalla joskus 1993 vaiheilla